Effektiva och billiga vinsatser

Att tillverka sitt egna vin har aldrig varit lika lätt som det är idag. Förut när man ville tillverka sitt egna vin så kunde processen ibland ta flera veckor om inte månader, men utvecklingen har gått framåt och i takt med att allt fler väljer bryggning av sitt egna vin i hemmet så framställs det mer typer av vinsatser som är mer inriktade på att leverera det bästa möjliga resultatet på kortast tidBörja brygg ditt eget vin!. Det hela ligger i processen för jäsning som på senare tid har blivit alltmer effektiv och trots den korta jäsningstiden så bevaras smakerna markant mycket bättre och du får ett välsmakande vin snabbare än aldrig förr.

Vinsatserna kommer många olika typer och det är viktigt att du alltid följer instruktionerna för att få det resultat som är optimalt för vinet. Mer erfarna bryggare kan möjligen gå utanför recepten en del för att få ett mer, så att säga, personligt resultat, men de första gångerna så bör du hålla dig strikt till instruktionerna och receptet för att slippa börja om på en vinsats och då slänga ett vin du inte blev nöjd med. Tillbehören och den utrustning du behöver är en väldigt simpel lista och mycket har många redan i hemmet, men det du behöver är först är något för att kunna förvara och jäsa vinet i, en hävert för att tappa om vinet till en ny behållare som är ren, en korkapparat för att på ett snyggt och smidigt sätt kunna förvara vinet efteråt, en jäsningsmätare som mäter hur pass mycket procent av alkohol du har i vinet. Med denna ser du även hur långt du har kommit i jäsningsprocessen vilket kan vara mycket användbart för att se om det helt enkelt är färdigt eller ej. Visst fungerar det med vanliga alkoholmätare, men dessa är inte alltid fullt så lika pålitliga som jäsningsmätare.

Allt som allt så är vinbryggning i hemmet både roligt och billigt och definitivt något som du bör testa om du finner intresse och har lust att samtidigt spara en slant eller så.