Gräddsifoner och lustgaspatroner

Tillhör du en av de många som nyligen upptäckt de stora fördelarna som finns med att använda gräddsifonen hemma i köket? Oavsett om svaret är ja eller nej bör du läsa vidare för det kan förändra mycket för din vardag. Vi har varit runt på olika platser och spanat in de fina produkter som finns därute för oss som är intresserade av matlagning. En produkt vi vill slå ett slag för som trots sitt namn kan användas till mer än grädde är gräddsifonen. Sifonerna kan vi idag använda till så mycket mer än bara grädde om vi byter ut vår kolsyrepatron mot lustgas i patroner till gräddsifon. Använd sifon med lustgas och laga till olika saker du annars skulle låta bli att göra på grund av tidsbrist som chokladmousse, en extra fluffig sås eller soppa. Dessa patroner finns billigt att köpa hos till exempel http://www.pgw.se/patroner-till-graddsifon-36-x-10-p.html. Priserna är på en helt klart överkomlig nivå.

Lustgas kontra kolsyregas
I sifonsammanhang är lustgas helt klart att föredra och vi talar om en gas som inte antänds naturligtvis. Anledningarna är flera men största anledningen är att när vi använder kolsyrepatronen så kan endast gräddes blandas, lustgas ökar våra möjligheter till nya nivåer och recept idag är inga problem att finna på nätet som till exempel hos Recept.nu http://www.recept.nu/rikard_nilsson/_/_/karamelliserat_mandelskum__med_vaniljglass_och_confiterad_apelsin/. En stor fördel med lustgas är att den bevarar innehållet bättre från att bli skämd och vi slipper också den vattniga, hårda grädden i kylen jämfört med när sifonen inte används. Spritsa på kockvänner.